Primjena pročistača zraka

Glavna područja primjene ActivTek sustava za pročišćavanje zraka:

» Medicinske i zdravstvene ustanove (kontrola mikrobne flore)
» Prehrambena industrija i ugostiteljstvo
» Poslovne zgrade (Sindrom bolesne zgrade)
» Industrija zabave
» Jaslice, vrtići, školske ustanove

Medicinske i zdravstvene ustanove (prevencija infekcija)

Dokazano je da većinu problema u bolnicama i zdravstvenim ustanovama uzrokuju upravo mikroorganizmi koji se nalaze u tim prostorima, te da raznovrsne komplikacije često nisu rezultat medicinskih zahvata već okoliša. Mikrobnu floru u prostor unose ljudi, i bez obzira koliko se pažnje posvećuje dezinfekciji, mikroorganizmi su uvijek prisutni. Bolničke infekcije često prate mikroorganizmi rezistentni na antibiotike. Prevencija sekundarnih infekcija  i osiguranje kvalitetnih uvjeta za smještaj pacijenata, danas su jedan od najvećih problema s kojima se suočavaju zdravstvene ustanove. Za osiguranje što kvalitetnije prevencije, ustanove u zdravstvu danas troše velika sredstva. Zato je kvalitetna oprema neophodna za osiguranje sigurnog okruženja, kako za osoblje, tako i za pacijente.
Jedinstveni izazovi očuvanja kvalitete okružja u zdravstvenim ustanovama:  

ActivePure je aktivna, a ne pasivna tehnologija i djeluje i na teško dostupnim mjestima. Uništava mikrobnu floru na površinama, opremi, zavjesama, krevetima te ekstenzivna uporaba dezinficijensa nije potrebna. 
Za više informacija o ActivePure tehnologiji kliknite ovdje

Neprekidno, svakodnevno i diskretno, ActivePure odašilje male koncentracije neškodljivih oksidansa.

Bug Beating Buffer je efekt stvaranja rezervne zone produkata ove tehnologije koji osigurava brzo i učinkovito djelovanje na mikrobnu floru u prostorima potencijalno visoke kontaminacije (sanitarni čvorovi, odlagališta otpada)

Vezana primjena:

Bolnice, ordinacije, ustanove za njegu, kirurške sale, dentalna i veterinarska kirurgija itd.

Nov proizvod namijenjen isključivo zdravstvu i medicinskim ustanovama uskoro dolazi na tržište. Molimo, kontaktirajte nas za više detalja.

Nazad na vrh

Prehrambena industrija i ugostiteljstvo

Visoki standardi higijene i prevencija kontaminacije namirnica direktno su vezani uz uvjete okoliša u kojima se vrši njihova obrada. Tehnologija prerade i pripreme traži visoke zdravstvene standarde i standarde sigurnosti te postavlja sljedeće specifične zahtjeve:

Prehrambena industrija i ugostiteljstvo u svijetu, ubrzano prihvaćaju ovu tehnologiju čišćenja zraka, koja imitira procese koji se događaju u prirodi, pri tome ne koristeći industrijske kemijske supstance. Ova tehnologija istovremeno uklanja miris i biološka onečišćenja, kako u zraku tako i na radnim površinama.  

Mesna i mliječna industrija u svijetu već ostvaruje znatnu korist uporabom ove tehnologije. Instalacija uređaja u prostorima uzgojnih jedinica i prostorima za preradu i skladištenja proizvoda daje sigurnost i proizvođačima i potrošačima. ActivTek ima uređaje koji se mogu instalirati u rashladnim prostorima, odlagalištima otpada i svim vrstama skladišnog prostora.

Naši su pročistači zraka već pokazali sposobnost odolijevanja svim izazovima moderne prehrambene industrije. Oni smanjuju rizike u proizvodnji i povećavaju proizvodnu učinkovitost.

Vezana primjena:

Sve vrste pripreme hrane, skladištenja hrane, restorani, mali ugostiteljski objekti, barovi…

Nazad na vrh

Zgrade (Sindrom bolesne zgrade)

Gdje god radili, vrlo je vjerojatno da u baš tom prostoru postoje problemi vezani uz kvalitetu zraka. Brojne poslovne zgrade koncipirane su kao „hermetički“ zatvoreni sustavi, a zaposlenici udišu zrak koji se reciklira u sustavu ventilacije i klimatizacije.  Posljedice su:

Uporabom ActivePure tehnologije i naših sustava, smanjuje se operativni trošak, poboljšavaju sanitarni uvjeti te smanjuje odgovornost poslodavca. Direktne koristi su:

Zapamtite da je kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru problem 21. stoljeća koji će uvelike izmijeniti odnos prema radnom okolišu i ljudima u njemu.
Nije dovoljno regulirati temperaturu i vlagu zraka u zatvorenom prostoru!  

Vezana primjena:

Uredi, poslovne zgrade, dućani, skladišta, industrijska postrojenja…

Nazad na vrh

Industrija zabave i slobodnog vremena

U ovim je djelatnostima kvaliteta zraka od najvećeg značaja i direktno utječe na odaziv klijentele te na tržišnu utakmicu. Sustavi grijanja, ventilacije i klimatizacije često su izvor bioloških supstanci koje mogu dovesti do bolesnih stanja osoblja i gostiju.
Najveći izazovi ovih djelatnosti su:

Neugodni se mirisi uobičajeno prikrivaju različitim kemikalijama, nerijetko toksičnim. Filterski su sustavi u ovakvim slučajevima potpuno neučinkoviti, a zahtijevaju i česte izmjene. Pasivne tehnologije, poput navedenih, problem ne uklanjaju.

ActivTek pruža rješenja koja se temelje na prirodnim procesima, sposobna suočiti se sa svim vrstama i razmjerima onečišćenja. ActivTek tehnologija uklanja njihove uzroke i izvore. Naši proizvodi djelovat će u jednoj prostoriji, više njih, cijelom katu ili zgradi, u sustavu klimatizacije, grijanja i ventilacije, a mogu se koristiti i individualno (prijenosni osobni purifikatori zone disanja).

Vezana primjena:

Hoteli, moteli, konferencijske sale, kazališta, fitness klubovi, centri za zabavu, barovi, kockarnice....

Nazad na vrh

Jaslice, vrtići, škole

Pluća se razvijaju do dobi od 6-8 godina i vrlo su osjetljiva na onečišćenja zraka i infekte. Djeca, u odnosu na svoju težinu, udišu četiri puta više zraka od odraslih, što istovremeno znači da mogu udahnuti i veću količinu onečišćenja. Djeca koja žive u gradovima izložena su većem stupnju zagađenja koje potiče od industrije, prometa, dok su djeca na selu češće izložena različitim vrstama prašine i pesticida. I roditelji i učitelji, trebali bi poduzeti korake za zaštitu njihova zdravlja.
Dječje ustanove često se suočavaju s problematikom loše kvalitete zraka koju uzrokuje skučen prostor. Financijska sredstva za poboljšanje uvjeta boravka djece u predškolskim i školskim ustanovama često su limitirana, a roditelji i prosvjetni radnici nisu svjesni rizika okoliša. Izostanci djece i osoblja, vrlo su često uzrokovani upravo onečišćenjem zraka, a u tim je sredinama olakšano i širenje zaraznih bolest.

ActivTek rješava ovakve probleme primjenom ActivePure tehnologije koja dohvaća sve prostore, uništava mikrobe u zraku i na površinama.

Nazad na vrh

Gdje i kako se koriste naši pročistači zraka?

Kontaktirajte nas još danas i saznajte više o tome kako bi naši proizvodi mogli unaprijediti Vaš životni i radni okoliš